ps Moim dzieciom baaaardzo smakowało ;)
Składniki:
- szklanka kaszy jaglanej
- 2 szklanki wody
- szczypta soli
- cukier waniliowy lub aromat waniliowy
- 80 ml oleju rzepakowego
- 4-5 jajek (zależy od wielkości )
- szklanka mleka ( takie jakie lubisz : krowie, sojowe itp )
- 3 łyżki kakao
- 3/4 szklanki cukru
- 3/4 tabliczki czekolady
- garść malin
Wykonanie:
Kaszę opłukujemy na sitku, przelewamy wrzątkiem i wrzucamy do garnka. Wlewamy dwie szklanki wody, delikatnie solimy oraz dodajemy cukier waniliowy. Gotujemy ok 15-20 minut aż kasza będzie miękka i wpije całą wodę.
Studzimy, dodajemy mleko i blendujemy na krem. Gładką masą przelewamy do miski i łączymy z resztą składników (oprócz czekolady i malin). Wystarczy dobrze wymieszać wszystko łyżką.
Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Na koniec "wbijamy" kawałki czekolady i układamy maliny.
Pieczemy w nagrzanym do temperatury 175 stopni piekarniku około godziny. Studzimy, kroimy jemy :)
Smacznego!
Zostaw proszę po sobie komentarz, będzie mi bardzo miło :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz