
Puszyste, szybkie i pyszne ciasto poleca się do upieczenia..
Składniki:
- 4 jajka
- 3/4 szklanki cukru
- opcjonalnie cukier waniliowy
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki oleju
- borówki
Wykonanie:
Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę (na najwyższych obrotach miksera), następnie zmniejszamy tempo i dodajemy po łyżce mąki (przesianej)i z proszkiem do pieczenia . Gdy składniki się połączą dodajemy olej,delikatnie mieszamy i wlewamy na tortownice wyłożoną papierem do pieczenia. Całość posypujemy obficie borówkami i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp 190 stopni,czas około 40 minut.Kiedy ciasto się upiecze, studzimy i posypujemy cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz