Uwielbiam szpinak pod każdą postacią.. Dziś szybka propozycja obiadowa z dodatkiem tej bomby witaminowej. Robi się je na prawdę szybko dosłownie tyle ile gotuje się makaron (no chyba, że robicie makron sami). A Wy lubicie szpinaczek ??? :)
Składniki:
- 50-60 dag fileta z kurczaka
- ok 200-300 g świeżego szpinaku
- 1 kostka sera feta lub typu feta
- śmietanka 30% ok 200-350 g
- przyprawy : sól normalna lub ziołowa, pieprz , czosnek
- makaron do podania
- olej do smażenia
Wykonanie:
Mięso kroimy w kostkę,przyprawiamy i smażymy na oleju. Do podsmażonego mięska dodajemy szpinak i mieszając czekamy aż zmniejszy swoją objętość. Następnie dodajemy ser pokrojony w kostkę i chwilkę czekamy aż się rozpuści. Ostatnią rzeczą jaką musimy zrobić jest dodanie śmietanki i delikatne gotowanie sosu aż zgęstnieje, a ser się rozpuści... Danie podajemy z makaronem. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz